-15%
KÖZÉTKEZTETŐK KÉZIKÖNYVE II. - ALLERGÉNMENTES ÉTELRECEPTEK KORCSOPORTONKÉNT
-
Termékkód: 9786155166778
-
Kiadó:
SPRINGMED KIADÓ
-
Szerző: GYURICZA ÁKOS - ZENTAI ANDREA
-
Formátum:
-
Oldalak száma:
-
-
Készlet információ: Érdeklődjön!
-
Fogyasztói ár:
5,780 Ft
6,800 Ft
-
-
-
A közétkeztetési rendelet definíciója szerint a diétás étrend olyan ételekből összeállított étrend, amely különleges összetételére vagy az előállítása során alkalmazott egyedi eljárásra tekintettel olyan fogyasztók speciális táplálkozási igényeit elégíti ki, akik számára sajátos egészségi állapotuk bizonyos anyagok ellenőrzött mértékben történő fogyasztását teszi indokolttá.A 14 allergéntől mentes receptes könyvben a dietetikus szerzőpáros korcsoportonként kidolgozott receptekből állított össze egy válogatást, mely által a könyv mindenkinek, aki táplálékallergiával, táplálékintoleranciával él jól használható.A receptek ugyanakkor az otthoni étkezésekhez is mintát adnak. Segítséget nyújtanak mindazoknak, akik a kötelezően jelölendő tizennégy allergén által okozott betegség valamelyikében szenvednek, vagy laktózintoleranciás vagy diétára szoruló gyermeket nevelnek, és változatos, egészséges táplálkozásra törekszenek, ill. kipróbálnának korábban talán nem használt alapanyagokat is.A szerzők által kidolgozott receptek az alábbi leggyakoribb ételallergiákban és ételintoleranciákban egyaránt alkalmazhatók: Tehéntejfehérje-allergia Laktózintolerancia Tojásallergia GluténérzékenységA könyvet a közétkeztetőknek, az ételallergiában és/vagy ételintoleranciában szenvedőknek ajánljuk mindennapjaik megkönnyítésére.