-15%
NÉMET-OSZTRÁK KONYHA LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE - ÍZEK ÉS KULTÚRÁK 9.
-
Termékkód: 9789633040348
-
Kiadó:
HVG KIADÓI ZRT
-
Szerző:
-
Formátum:
-
Oldalak száma:
-
-
Készlet információ: Érdeklődjön!
-
Fogyasztói ár:
1,271 Ft
1,495 Ft
-
-
-
Az OsztrákMagyar Monarchia, az Oszmán Birodalom és az orosz fennhatóság egyaránt befolyással voltak Közép-Európa alapvető étkezési szokásaira. A térség sajátos éghajlata és a hajdanvolt nehéz életkörülmények a tápláló étkek kiadós levesek, párolt húsok , valamint a speciális tartósító eljárások elterjedésének kedveztek, mint a füstölés vagy a pácolás. A németek és az osztrákok a legtöbb közép-európai néphez hasonlóan nagy élvezettel fogyasztanak mindenféle húst és húskészítményt, kiváltképp kolbászt és más felvágottakat, kedvelt köret a káposzta és a krumpli, de nem hiányozhat az asztalról a könnyű bor, az erős sör, a fűszeres kenyér, a különféle fűszerek, a tejföl vagy a joghurt sem