-15%

HÍRESSÉGEK SÜTEMÉNYEI
Édességek, desszertek. Sokunknak a legrégebbi és legmaradandóbbgasztronómiai élményei: édesanyák, nagymamák süteményei, fagyizók,cukrászdák régi finomságai. Kedvenceink repertoárja aztán a világ mindentájáról érkező új ízekkel bővül, sokszor utazások alkalmával átéltélményeinken keresztül.Vannak, akik a család vagy barátok nagy örömére el is készítik efinom csemegéket, folyton fejlesztve, kísérletezve vagy éppen eltökéltenragaszkodva a megszokott és szeretett ízekhez. Mások (én isközéjük tartozom) e munka gyümölcsének csupán boldog élvezői.És természetesen mi aranyozhatná be még jobban egy remek desszertelfogyasztásának élményét, mint egy pohár megfelelően kiválasztottbor… Mint ahogyan az édességek is ezerfélék, a borok kiválasztásánális a lehetőségektárháza nyílik meg: fehér–vörös, száraz–édes,csendes–pezsgő, fiatal vagy idős évjárat, minden lehetséges, ha elindulunkvalami jól végiggondolt irányba. Bátran építhetünk az ízek különbözőségéreugyanúgy, mint az aromák hasonlóságára. A ropogós,omlós, krémes állagú finomságok meglelhetik a párjukat egy friss, üdeborban vagy akár egy teltebb, testesebb italban. Egy könnyed, virágosillatú fehérbor megfűszerezhet egy gyümölccsel vagy karamellel készültédességet, egy vörösbor érett tanninjai szinte egyesülnek az olvadócsokoládé krémességével, egy nemes édes bor kifinomult citrusosaromái egy egyszerű piskótát is képesek feldíszíteni.Ne felejtsük, mi magyarok különösen szerencsések vagyunk, hiszenboraink nem csupán sokfélék, hanem sokoldalúak is, és a desszertjeinkmellé is gazdag választékot nyújtanak. Gyakran száraz borairól ismertborvidékek vagy termelők rukkolnak elő káprázatos természetes édesborokkal. És persze itt van nekünk Tokaj, ami a késői szüretelésű nemesédes boraival, a szamorodnival és főleg a Tokaji Aszúval egyikea világ legnagyszerűbb és legkülönlegesebb desszertbor termőhelyeinek.

Írjon vélemény

Az Ön neve:

Az Ön véleménye:

Megjegyzés: HTML kódok nem engedélyezettek!

Értékelés: Rossz

Írja be az ellenőrző kódot: